Nieuws over de vereniging `Die Werderbrüder aus Groningen` en al haar activiteiten

Update donderdag 27 december 2012:

Op zaterdag 29 december doen de Werderbruders met een voetbalteam mee aan het door de bevriende Werder Fanclub Goalbusters uit Dörpen (Emsland) georganiseerde Hallenfußballturnier in de sporthal in Dörpen. Er zijn 10 officiële Werder Fanclubs die deelnemen met een team, wij zijn de enige buitenlandse Werder Fanclub die meedoet. We dienen om half 3 ons te melden in de plaatselijke sporthal, waarna om 15.00 uur het toernooi begint. Het duurt tot circa 20.00 uur, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden in clubcafé Westhus. Daarna is het party-time! Het schijnt dat de uitslag van dit Werder Fanclub toernooi zal worden vermeld op de officiële website van Werder Bremen! De foto`s van onze hoffotograaf Age zullen z.s.m. geplaatst worden op deze website.

Update dinsdag 9 oktober 2012:

In het weekend van 20 en 21 oktober verblijven de Werderbruders in Bremen. We zullen de wedstrijd Werder Bremen - Borussia Mönchen Gladbach volgen, waarschijnlijk vanuit café Taubenschlag op groot scherm, gelegen vlakbij het Weserstadion. Zelfs na vele pogingen waren kaarten voor deze wedstrijd niet meer te verkrijgen. Maar goed, in Taubenschlag is het prima vertoeven en de wedstrijd uitstekend te volgen, daar hebben we vanuit het verleden goede ervaringen mee. We kunnen het zaterdag rustig aan doen, want de wedstrijd begint pas om 18.30 uur. `s Avonds gaan we uiteraard wederom een bezoek brengen aan de Bremer Freimarkt, waar het Oktoberfest in al haar grootsheid wordt gevierd. Na een goede nachtrust en dito ontbijt in good-old hotel Remberti, zullen we op zondag de thuisreis aanvaarden. De Werderbruders die deze keer meegaan zijn: Bart, Hans T., Age, Pieter, Han, Rogier, Gert-Jan, Joop, Hans M., Jitse, Jack en Martin. Huisfotograaf Age doet weer zijn best het een en ander op beeld vast te leggen en na onze trip volgt uiteraard z.s.m. het onvermijdelijke fotoverslag.

Update maandag 19 maart 2012:

Over een kleine 3 week gaat een afvaardiging van Werderbruders uit de Inner Circle en de Second Circle naar de uitwedstrijd van Werder Bremen tegen 1.FC Köln. We zullen op zaterdagochtend 7 april vertrekken en `s middags om 15.30 uur in Keulen de wedstrijd bijwonen. Daarna wordt de `alte Innenstad` van Keulen gefrequenteerd. We zullen hierbij onze bevriende Werder Fanclub `die Goalbusters` uit het Duitse Dörpen ook zeker nog gaan ontmoeten, zij bezoeken namelijk ook deze uitwedstrijd van Werder. Helaas kunnen we niet met hun prachtige Fanclubbus meerijden omdat zij `s avonds weer huiswaarts keren. We gaan dus met eigen vervoer. Er wordt door ons overnacht in het A&O Köln Neumarkt Hotel. In de loop van de volgende dag zullen we de thuisreis aanvangen. Uiteraard wordt hieraan voorafgaand eerst nog even genoten van `eine richtige Deutsche Frühstück` en wie weet nog een ochtendwandeling door de binnenstad of langs de Rijn. Behalve voetbalfanaten zijn de Werderbruders natuurlijk ook cultuurliefhebbers! Spoedig na thuiskomst zal van deze activiteit, zoals jullie van ons gewend zijn, een exclusief foto- en reisverslag geplaatst worden op de pagina `Reizen` op onze website.

Update dinsdag 7 februari 2012:

De Jaarlijkse Inner Circle Vergadermaaltijd is dit jaar gehouden op vrijdagavond 27 januari 2012 in café de Vestibule te Groningen. We hadden een behoorlijk volle agenda met veel bespreekpunten. Zo is er weer gewag gemaakt van een uitnodiging tot deelname aan een zogenaamd `Kleinfeld Turnier` in Duitsland. Heeft er een link uitwisseling plaatsgevonden met de `Brigata Groninga` en zijn er een drietal Werderbruders bevorderd van de Third- naar de Second Circle. Proficiat Jitse, Gerrit en Geert! De aanmeldingen voor onze trip naar de uitwedstrijd van Werder in en tegen Köln (7 en 8 april a.s.) lopen ook al lekker op, de teller staat inmiddels op 8 personen, begreep ik van onze vice-voorzitter Der Hanzel. Er zijn een aantal coördinatoren benoemd m.b.t. te verdelen werkzaamheden binnen onze vereniging in zake sportactiviteiten (Roderick), muziek- en culturele activiteiten (Fuchs) en er is een beheerder (Vliekkos) aangesteld voor onze administratie- annex `lief en leed pot` t.b.v. de Inner Circle en de Second Circle. Verder is de Feestcommissie, bestaande uit onze penningmeester Aspro, Fuchs en Roderick uit de Inner Circle en Mario en Der Fokko als afgevaardigden van de Second Circle, onder aanvoering van Feestcommissie-voorzitter Hanzel, druk bezig met de voorbereidingen tot organisatie van ons 20-jarig Jubileumfeest. Zoals het er nu naar uitziet zal dit heugelijke feit op zaterdag 28 april worden gevierd. We houden plaats en locatie bewust nog maar even geheim… Oh ja, zeker niet vergeten te melden: het eten was heerlijk en de avond vond na ons bezoek aan de Vestibule een heel gezellig slot in de Chaplin Pub op het Zuiderdiep! Als laatste een dankwoord aan secretaris Don Pedro voor de notulen en veurzitter Glatze voor het voorzitten van de vergadering.

Update maandag 12 december 2011:

De Werderbruders zijn terug van een geweldig weekend feesten bij bevriende Werder Fanclub Goalbusters in het Duitse Dörpen. We waren paraat op hun jaarlijkse Weihnachtsfeier Party. We begonnen met om 15.30 uur op groot scherm gezamenlijk de laatste thuiswedstrijd van Werder Bremen voor de winterstop te bekijken. Door onze favoriete Duitse groenwitten gewonnen met 4-1 van tegenstander VfL Wolfsburg. Daarna hebben we heerlijk met elkaar gegeten: een buffet bestaande uit Sauerkraut, Bratkartoffeln, Schinken en nog vele andere lekkernijen en niet te vergeten: zoveel eten als je maar op kon. `s-Avonds ging de muziek los! Uiteraard ging dit met de nodige glaasjes ranja en ander vocht door tot diep in de kleine uurtjes. Uiteindelijk werd de nachtrust in de hotelkamers boven de feestzaal heerlijk genoten. De hotelkamers waren van comfortabele snit en het Frühstück de volgende ochtend was van uitstekende kwaliteit! Binnenkort wordt op de pagina `Foto`s` op deze website een fotoreportage geplaatst van deze wederom niet te versmaden Werderbruders activiteit.

Update maandag 31 oktober 2011:

Op zaterdag 10 december a.s. zullen een grote afvaardiging van de Inner Circle, Second Circle en Third Circle van de Werderbruders de jaarlijkse Weihnachtsparty van onze bevriende Werder Fanclub Goalbusters in het Duitse Dörpen gaan bezoeken. Allereerst zal gezamenlijk op groot scherm de laatste wedstrijd van Werder voor de winterstop, thuis tegen VfL Wolfsburg, worden bekeken. Daarna zal de barbeque een aanvang nemen en na het `uitbuiken` geht die Party los! DJ en naar verluidt zelfs een heuse rockband zullen café Westhus, het clubhuis van de Goalbusters, wederom op zijn kop zetten: die Werderbrüder freuen sich schon!

Update vrijdag 3 juni 2011:

De foto`s van onze voetbaltrip naar Liverpool staan sinds een week op de pagina `Reizen`. In de komende periode zal ik nog verder werken aan een vervolmaking van ons reisverslag naar dit Voetbal-Walhalla en deze prachtige en zo traditierijke vereniging, middels het plaatsen van een filmpje en wellicht nog meer foto`s. Houdt onze website dus ook de komende periode goed in de gaten!

Verder hebben we afgelopen week met de post een brief met officiële oorkonde (ingelijst en al) ontvangen van het bestuur van Werder Bremen, waarop we vermeld worden als officiële Werder Fanclub. Deze oorkonde is ondertekend door de directie, waaronder manager Klaus Allofs (hangt fier bij mij aan de muur in de werkkamer). Tevens hebben we hierbij ontvangen een officiële Werder-vlag met ook daarbij vermelding van `Werder Fanclub`. Deze is eigenlijk bedoeld om door de betreffende fanclubs opgehangen te worden in hun respectievelijke clubhuizen, maar in afwachting van ons prachtige nieuwe onderkomen, zal ik kijken of ik de vlag voorlopig kan ophangen in de kantine van Rolder Boys. Het gaat om een joekel van een vlag en die kan ik toch niet in mijn eigen huis ophangen en het is uiteraard zonde als we er niets mee doen tot we de beschikking hebben over ons nieuwe clubhuis… Voor dit laatste is overigens een heel mooi, `ietwat afgelegen` gebouw in beeld! Uiteraard is het ook de bedoeling dat we de vlag meenemen naar toekomstige thuiswedstrijden van Werder.

Er komen straks natuurlijk weer genoeg Werderbruders activiteiten aan (behalve voor de Inner Circle, ook voor de Second Circle en Third Circle!) Hiervan zal melding worden gemaakt via de pagina `Nieuws & Activiteiten` op onze website en via de mail. Daarnaast ben ik zeer benieuwd met welke ideeën onze feestcommissie de komende periode aan komt zetten, m.b.t. ons 20-jarig Werderbruders bestaan volgend jaar.

Nu eerst maar eens op naar een mooie zomer, “wir bleiben in Kontakt!”

Mit Grün-Weiβen Gruβ,

Webmaster Glatze

Hieronder de foto`s van voornoemde brief, oorkonde en Werder-vlag:

Update donderdag 5 mei 2011:

De Inner Circle van de Werderbruders is terug van een fantastisch weekend in voetbalmekka Liverpool! De wedstrijd Liverpool-Newcastle United is bezocht (met alles er op en er aan!) en er is een heuse "Beatles bedevaartstour" ondernomen. Meer hierover, gelardeerd met de nodige foto`s en filmpjes, volgt binnenkort op onze pagina `Reizen`.

Update maandag 21 maart 2011:

Op de eerste lentedag van het jaar hierbij weer even een update van het laatste nieuws rond de Werderbrudersactiviteiten. Zondagmiddag 6 maart, na de met 1-4 verloren thuiswedstrijd van onze FC tegen Heracles, hebben we met de Inner Circle onze Jaarlijkse Vergadermaaltijd gehouden op de zeer toepasselijke locatie van het Euroborg wokrestaurant. Het laatste nieuws over onze Inner Circle reis naar Liverpool werd hier gepresenteerd door penningmeester Age. We vertrekken op zaterdagochtend 30 april en we komen maandag 2 mei in de loop van de middag weer in Nederland aan. Gelukkig gaan we met het vliegtuig, want tijdens de vorige Inner Circle voetbalreis naar Newcastle is onze voorzitter Bart op de boot behoorlijk zeeziek geweest. Verder is er gesproken over voorbereidingen op het 20-jarig bestaan van `Die Werderbrüder aus Groningen` volgend jaar in 2012. Een speciaal benoemde feestcommissie gaat hiertoe in onderling overleg nader ideëen uitwerken en te zijner tijd presenteren aan de voltallige Inner Circle. Daarnaast zijn er een aantal zaken aan de orde gekomen zoals toelating tot de Inner Circle, vervolg-sparen na de Liverpool reis en de mogelijkheid tot betaling van contributie door Second Circle dan wel Third Circle leden. De definitieve uitkomsten hiervan worden ons middels een verslag van secretaris Pieter nog toegezonden.

Update dinsdag 15 februari 2011:

Er is inmiddels een nieuwe datum geprikt ten behoeve van onze Jaarlijkse Vergadermaaltijd voor de Inner Circle. De definitieve datum is geworden zondagmiddag 6 maart a.s. na de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen VVV Venlo. Plaats van handeling: Euroborg wokrestaurant. De op de agenda staande bespreekpunten zijn de Inner Circle leden inmiddels per e-mail doorgegeven.

Update dinsdag 25 januari 2011:

De Jaarlijkse Vergadermaaltijd voor de Inner Circle zal niet doorgaan op vrijdagavond 4 februari a.s., maar verplaatst worden naar een nog nader te bepalen datum in maart. Verder is de reis voor Inner Circle leden naar Liverpool inmiddels definitief geboekt: vertrek op zaterdagochtend 30 april en terugvliegen op maandagmiddag 2 mei. Voor meer reisinfo, zie hieronder!

Update donderdag 6 januari 2011:

Het nieuwe jaar is amper een paar dagen oud, maar er zijn nu alweer twee belangrijke Werderbruders-evenementen bekend! Zoals het er naar uit ziet zal de buitenlandse voetbalreis, alleen toegankelijk voor Inner Circle leden, dit jaar naar Liverpool gaan. Het wordt waarschijnlijk zaterdag de 30e april, met een bezoek aan de wedstrijd Liverpool - Newcastle United. De "clash" dus tussen de `Havenarbeiders` en de `Mijnwerkers`! Tevens zal een zogenaamde “Beatles citytour” door de stad worden ondernomen. Dit alles is weer prima geregeld dankzij de inspanningen van onze penningmeester "Aspro" (Age) en secretaris "Don Pedro" (Pieter). Eveneens alleen voor Inner Circle leden, is op vrijdagavond 4 februari a.s. vanaf 19.00 uur de Jaarlijkse Vergadermaaltijd (datum is al zeker, alleen de keuze van restaurant nog niet). Deze belangrijkste Werderbruders-activiteit zal dit jaar zoals het lijkt worden gehouden in restaurant Humphrey`s, aan de Vismarkt 42 te Groningen. Age zal hiervoor de reservering regelen! Zodra de definitieve gegevens bekend zijn over de reis naar Liverpool en het restaurant waar we op vrijdagavond 4 februari gaan eten, zal dit via een extra e-mail aan de Inner Circle leden worden bekend gemaakt en valt dit tevens terug te lezen op deze pagina.

Update woensdag 15 december 2010:

Vandaag ontvingen wij onderstaande Kerstkaart van de directie van Werder Bremen en haar `Fan- und Mitgliederbetreuung`, met daarbij de beste wensen voor het nieuwe jaar 2011.

Update maandag 06 december 2010:

Inmiddels is de pagina "Nieuws" uitgebreid tot de pagina "Nieuws en Activiteiten" waar behalve al het nieuws rond de vereniging van Werderbruders ook alle reguliere en niet-reguliere activiteiten van de Werderbruders als in een soort van activiteitenkalender worden geplaatst. Wellicht dat hier in de nabije toekomst ook nog een interactieve mogelijkheid tot inschrijven per Werderbrudersactiviteit aan toegevoegd kan worden!

Momenteel vindt er een studie plaats naar de mogelijkheid om een speciale pagina in het leven te roepen die alleen toegankelijk is voor de Inner Circle. Eventueel kan zo`n pagina op termijn ook toegankelijk worden voor Second Circle leden. Deze pagina zal dus worden afgeschermd voor de buitenwacht en alleen toegang verlenen aan de leden van de Inner Circle middels een unieke username en bijbehorend password. Dit idee is naar voren gekomen op de laatste Inner Circle vergadering en wordt gezien als een welkome aanvulling in het gebruik van onze website. Met name ook de meer geheime facetten van onze vereniging kunnen op deze wijze nog beter aan bod komen en onderlinge communicatie omtrent deze activiteiten kan hierdoor sneller verlopen.

Tevens is naar aanleiding van onze laatste Inner Circle vergadering het reglement, zoals vermeld onderaan op de pagina Manifest, op onderdelen aangepast.

Update woensdag 17 november 2010:

Op woensdag 24 novermber a.s. wordt er een Inner Circle vergadering gehouden. Plaats van handeling: thuis bij voorzitter Glatze, de aanvang is om 19.00 uur. Met name het op onderdelen aangepaste reglement, zoals vermeld op de pagina Manifest, zal hier worden besproken. Andere agendapunten zullen zijn: de buitenlandse Inner Circle reis waarvoor maandelijks wordt gespaard en de eerste aanzetten tot het organiseren van een feest ter ere van het 20-jarig bestaan in het voorjaar van 2012. Extra agendapunten kunnen door de Inner Circle leden tot 24 uur voor aanvang van de vergadering worden ingebracht bij voorzitter Glatze of secretaris Don Pedro. De volledige agenda zal via de mail vooraf aan alle Inner Circle leden worden toegezonden. Aansluitend zal er na de vergadering onder het genot van een hapje en een drankje gezamenlijk worden gekeken naar Champions League voetbal.

Update maandag 01 november 2010:

Afgelopen weekend zijn we weer met een afvaardiging van Werderbruders uit de Inner Circle en de Second Circle naar een thuiswedstrijd van Werder geweest. Aansluitend hebben we zoals ieder jaar eind oktober een bezoek gebracht aan de Bremer Freimarkt. De wedstrijd betrof ditmaal het thuisduel tegen 1.FC Nürnberg. Ondanks de inspiratieve aanwezigheid van tien Werderbruders in het Weserstadion, wisten de groenwitten de wedstrijd niet in winst om te zetten. Sterker nog, er werd verloren met 2-3. Voor een wedstrijdverslag zie de pagina `Werder Bremen`. Binnenkort volgt op de pagina `Reizen` weer een uitgebreid foto- en reisverslag van deze trip!

Ander nieuwtje: voortaan zal deze pagina `Nieuws en Activiteiten` heten en zullen alle reguliere en niet-reguliere activiteiten van de Werderbruders hier tijdig aangekondigd en met nadere toelichting vermeld worden. Daarbij zal tevens per activiteit of evenement worden aangegeven voor welke cirkel, dan wel cirkels, de te ondernemen happening toegankelijk is. Vanaf heden is deze pagina, behalve als nieuwspagina met betrekking tot al het `wel en wee` rond de Werderbruders, hiermee ook te beschouwen als een activiteitenkalender. Kijk dus regelmatig op deze pagina om nog beter op de hoogte te blijven van alle enerverende activiteiten en evenementen die onder auspiciën van de Werderbruders worden georganiseerd!

Update donderdag 16 september 2010:

De Werderbruders zijn voornemens om zaterdag 30 oktober a.s. de wedstrijd Werder Bremen-1.FC Nürnberg te gaan bijwonen. In aansluiting op deze wedstrijd zullen de Werderbruders naar jaarlijkse traditie weer opgaan in het feestgedruis van de Bremer Freimarkt. Dit grootste Noord-Duitse volksfeest zal dit jaar gehouden worden van vrijdag 15 oktober t/m zondag 31 oktober, zoals altijd op de grote "Wiese" achter het Hauptbahnhof in Bremen.

Update maandag 31 mei 2010:

Onlangs hebben alle Werderbruders van de Inner Circle en de Second Circle een uitnodiging (incl. partner) van Hayo en Rhea ontvangen, om op vrijdagavond 18 juni a.s. naar hun bruiloft te komen. Dit feest zal op dezelfde locatie in Assen worden gehouden als het verjaardagsfeest van veurzitter Glatze in februari jl.
Beste Inner Circle- en Second Circle Bruders: komt allen alsjeblieft, want we hebben van Hayo en Rhea begrepen dat ze dat heel mooi zullen vinden!! Het beloofd een geweldige happening en dito muziekfestijn te worden!
We gaan er een knalfeest met een hoog Werderbrudersgehalte van maken, zodat het voor het bruidspaar een onvergetelijke avond wordt.

Ander nieuws: In de loop van deze week verschijnt op de pagina Foto`s, de fotoreportage m.b.t. ons bezoek aan het Home Coming Concert van Cuby and the Blizzards, zoals door een grote afvaardiging  Werderbruders (en niet te vergeten Werdersisters!) is bijgewoond op zaterdagavond 22 mei jl. in Grolloo.

Update maandag 17 mei 2010:

Na de onlangs ondernomen en zeer geslaagde trip met de Werderbruders met betrekking tot de Bundesligawedstrijd Werder Bremen-HSV (voor foto`s + reisverslag zie de pagina `Reizen`), staat de volgende Werderbruders-activiteit alweer voor de deur. Het betreft een bezoek aan de jaarlijkse fanclubavond van Cuby and the Blizzards in café Hofsteenge te Grolloo. Harry Muskee en zijn mannen zullen hier op zaterdagavond 22 mei a.s. hun zogenaamde `Homecoming Concert` geven. In de nazit zal de Twentse band `Teun, Toon en August` weer een spetterend optreden verzorgen op de kegelbaan van dit roemruchte café. Een afvaardiging van 20 Werderbruders èn niet te vergeten Werdersisters, zal dit evenement bijwonen. Foto`s en een verslag van deze avond zullen spoedig daarna volgen op de pagina `Foto`s`.

Update vrijdag 16 april 2010:

Onderstaand artikel met aandacht voor de Werderbruders staat in het FC Groningen Journaal nr.5, van april 2010 (de tekst is geschreven door redacteur Joep Hinrichs). Let wel: dit artikel is alleen verschenen middels een oplage van 90.000 stuks in de editie van de stad Groningen.

Hieronder de originele foto in scherpe kwaliteit, zoals afgedrukt in het FC Groningen Journaal (de foto is gemaakt door de huisfotograaf van FC Groningen, Jan Kanning).

Update donderdag 8 april 2010:
 
Veurzitter Bart/Glatze heeft onlangs een interview gehad met FC Groningen-media, dat bijna een uur heeft geduurd.
Ze hebben hem het hemd van het lijf gevraagd met name over de historie, activiteiten en zienswijze van de Werderbruders. Ook wilde FC Groningen-media graag diverse anekdotes met betrekking tot de Werderbruders horen: zoals het feit dat er eens opnamen van de Werderbruders zijn gemaakt door het sportprogramma van de NDR voor het Weserstadion en dat we bijvoorbeeld de toenmalige burgemeester van Bremen hebben ontmoet tijdens één van onze trips.
Ook de band FC Groningen-Werder Bremen vinden ze heel interessant om te belichten en het feit dat de Werderbruders in zekere zin gezien kunnen worden als een promotiemiddel van (FC) Groningen in Bremen. In brede kring is wel bekend dat FC Twente en Schalke`04 het een en ander met elkaar hebben, maar met betrekking tot Groningen en Bremen is hierover veel minder bekend. FC Groningen-media wil ook aan dit gegeven ruimschoots aandacht besteden.
Zondag 11 april zal voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen-Willem II een fotosessie gemaakt worden van de Werderbruders, gehuld in prachtig verenigingsshirt, met de Euroborg op de achtergrond. Vervolgens worden deze foto`s + het interview geplaatst over een halve of hele pagina in het FC Groningen Journaal, die als krant verschijnt in de week na de wedstrijd FC Groningen-Willem II.
 
Wat het geheel echter nog mooier maakt, is het feit dat FC Groningen-media ons verhaal wil gaan doorspelen naar FC Groningen-TV. Men vindt het onderwerp rond de Werderbruders zo`n mooi en geschikt item voor uitzending op FC Groningen-TV, dat geprobeerd zal worden om in het nieuwe seizoen een sfeerreportage van de Werderbruders te maken en dit uit te zenden op FCG-TV, te zien op het kanaal Eredivisie-live. Men denkt er aan om in oktober dit jaar een camerateam met ons op pad te sturen naar Bremen, dit team gaat een reportage rond onze wedstrijdbeleving weergeven en uiteraard ook na afloop een aantal shots maken in bijvoorbeeld café Taubenschlag, vlakbij het Weserstadion. Zo krijg je o.a. heel mooi in beeld dat fans van beide partijen gezamenlijk na afloop een biertje drinken (iets wat ze bij FCG-media een heel opmerkelijk en interessant feit vinden, omdat dit een voor Nederlandse begrippen ondenkbaar fenomeen is). Wie weet kunnen er in oktober ook nog enige opnames gemaakt worden van ons verblijf op de Bremer Freimarkt en van een aldaar te arrangeren ontmoeting met onze bevriende Werder Fanclub `Goalbusters` uit het Duitse Dörpen.

Houdt het binnenkort te verschijnen FC Groningen Journaal dus goed in de gaten!

Update woensdag 17 maart 2010:

Vandaag is het een grote dag in de geschiedenis van onze vereniging! We kunnen weer een mijlpaal bijschrijven. Sinds vandaag staan we vermeld op de officiële homepage van Werder Bremen bij de internationale Fanclubs, zie http://www.werder.de/fans/fanclubs/fc_liste.php?ausland=1. We staan hier vermeld als Groninger Werderbrüder, wat uiteraard `Die Werderbrüder aus Groningen` moet zijn en het e-mailadres waarop we bereikbaar zijn dient ook nog even aangepast te worden in jesyou@home.nl. Maar goed, dit zal z.s.m. gemuteerd worden, hebben ze ons ten burele bij Werder Bremen beloofd. Belangrijkste is dat we er na een half jaar lang lobbyen eindelijk bij staan!

Update maandag 15 maart 2010:

Op zaterdag 8 mei a.s. zijn de Werderbruders voornemens de Duitse Nordderby Werder Bremen-HSV te gaan bezoeken. Uitnodigingen hiervoor zijn inmiddels verstuurd naar de Inner Circle en Second Circle, evenals naar de overige door de Inner Circle geïnviteerde Vrienden (personen uit de Third Circle). Deze wedstrijd is voor Werder tevens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en staat zoals altijd op zichzelf. Ook al is de Bundesliga tegen die tijd waarschijnlijk al beslist, dan nog willen de beide Noord-Duitse Hanzesteden absoluut niet voor elkaar onderdoen en onderling maar al te graag uitmaken wie de sterkste is `im Norddeutschen Revier`! In Nederland is deze wedstrijd enigszins te vergelijken met FC Groningen-Heerenveen, zeg maar de strijd om het kampioenschap van Noord-Nederland, echter dan nog een aantal graden heftiger.

Update woensdag 24 februari 2010:

Op zaterdagavond 6 februari jl. hebben we het heugelijke feit gevierd dat veurzitter Glatze 50 jaar is geworden. Onze Glatze/Bart gaf zijn verjaardagsfeest samen met goede vriendin Mettina, die 40 jaar jong werd. Dit feest werd gehouden in zaal De Kluut in Assen, waar Kluutbeheerder annex Werderbruder Fokko de zaak uitstekend onder controle had. `s Middags werd in De Kluut al gestart met de voorbereiding zoals het maken van hapjes door Hilda en Mettina en werd door de dj`s alvast de disco opgebouwd. Het feest `s avonds was grandioos. Het stond volledig in het teken van het thema “Disco and Soul”. De muziek was dusdanig swingend dat de dansvloer constant vol stond. Veel gasten hadden zich op een prachtige wijze uitgedost, maar ook de `niet-verkleedden` onder ons gingen helemaal uit hun bol. Daarnaast werden er vele oude contacten aangehaald en was het tot een uurtje of drie beregezellig! Om de foto`s van dit geweldige feest te bekijken klik op onderstaande url`s. Om de foto`s vervolgens goed te kunnen bekijken en door te klikken, schuif nadat je één van onderstaande url`s hebt aangeklikt de rechterbalk in het frame naar onderen en plaats de onderste balk in het midden. Ook kun je de foto`s vergroten door er dubbel op te klikken. Veel kijk- en nageniet-plezier!

http://www.mijnalbum.nl/Album-YNJISD4S-Foto's-in-Rolde-Foto's-van-Feesten-Verjaardag.html

http://www.mijnalbum.nl/Album-UJST8FNH-Foto's-in-Rolde-Foto's-van-Feesten-Verjaardag.html

http://www.mijnalbum.nl/Album-8XENLCVY-Foto's-in-Rolde-Foto's-van-Feesten-Verjaardag.html

http://www.mijnalbum.nl/Album-UDBLWOCF-Foto's-in-Rolde-Foto's-van-Feesten-Verjaardag.html

Ander nieuws: morgenavond, donderdagavond 25-2, zullen Bart, Youri, Fokko en Jordi de Europa League-wedstrijd Werder Bremen - FC Twente gaan bezoeken in het Weserstadion. Werder dient een vorige week in Enschede opgelopen achterstand van 1-0 goed te maken in eigen huis. Wij hebben er goede hoop op dat dit de Groen-Witten gaat lukken! Foto`s van deze wedstrijd en uiteraard het randgebeuren er omheen zullen spoedig geplaatst worden op de pagina `Reizen`.

Update maandag 1 februari 2010:

Vrijdagavond 5 februari a.s. zullen als afvaardiging van de vereniging `Die Werderbrüder aus Groningen` ons Werderbruder Inner Circlelid Hanzel en zijn zoon en tevens Juniorclublid Aron in het Weserstadion meelopen bij een vlaggenparade die wordt gehouden ter ere van het 111-jarig bestaan van Werder Bremen. Voorafgaand aan de wedstrijd Werder Bremen-Hertha BSC (aanvang 20.30 uur) zullen van alle officiële Werder-Fanclubs twee afgevaardigden een ronde maken over het veld, waarbij ze een door Werder Bremen gemaakt naamschild met vermelding van hun eigen fanclubnaam in de lucht mogen houden. De Werderbruders voelen zich als eerste en enige officiële Nederlandse Werder-Fanclub bijzonder vereerd dat ze hieraan mogen deelnemen! Alle meelopers in de vlaggenparade krijgen van Werder Bremen tevens gratis zitkaarten toebedeeld. Spoedig zullen de foto`s en een verslag van deze happening volgen op onze pagina `Foto`s`.

Eén dag later, op zaterdagavond 6 februari, zal middels een groots opgezette disco-party het heugelijke feit worden gevierd dat veurzitter Glatze/Bart op 17 februari een halve eeuweling wordt. De uitnodigingen hiervoor zijn verstuurd, plaats en tijdstip zijn bekend. 

Update maandag 25 januari 2010:

Op de officiële website van Werder Bremen staat voor het eerst een wedstrijdverslag van FC Groningen! Zie http://www.werder.de/aktuelles/news/meldung.php/17315/RoundUp-Boschker-viel-beschaeftigt-am-RekordTag. Dit is natuurlijk gedaan omdat onze FCG speelde tegen de toekomstig tegenstander van Werder in de Europa-League. Maar toch is dit historische gegeven bijzonder vermeldenswaard voor de Werderbruders en het betreft een leuk artikel om te lezen en hierbij onze lezers aan te bieden. Werder Bremen had voor dit duel speciaal één van haar websitecorrespondenten naar de Euroborg gezonden.

Update woensdag 20 januari 2010:

Er is een nieuwe pagina aan onze website toegevoegd, te weten de pagina `Vak JJ`. Onze Werderbruder Hanzel geeft hierop zijn persoonlijke voetbalbeleving en diverse overige beschouwingen weer vanuit vak JJ in `De Groene Kathedraal` te Grunn. Als eerste staat er een voorbeschouwing van zijn hand met betrekking tot de wedstrijd om het Kampioenschap van het Noorden, zoals die vanavond in de Euroborg wordt gespeeld door onze FCG en Heerenveen.

Ander nieuws: op vrijdagavond 22 januari vindt onze Jaarlijkse Vergadermaaltijd plaats. Alle leden der Inner Circle hebben hiervoor enige tijd terug een uitnodiging ontvangen en zijn inmiddels in het bezit van de agendapunten. Locatie en aanvangstijdstip zijn aan de Inner Circle leden bekend.

Nog een nieuwsfeit: de Werderbruders zijn door de bevriende Werder Fanclub Goalbusters uit het Duitse Dörpen uitgenodigd om in het weekend van 12, 13, 14 maart a.s. mee te gaan naar de uitwedstrijd van Werder tegen Hoffenheim. We zullen daarbij te gast zijn en vervoerd worden in de eigen fanclubbus van de Goalbusters! Het betreft een reis incl. twee overnachtingen in de prachtige plaats Heidelberg. De afstand naar Hoffenheim is vanaf Heidelberg circa 30 km.

Update donderdag 24 december 2009:

Het einde van de eerste seizoenshelft 2009/2010 verliep voor onze beide favoriete groenwitten enigszins in mineur. FC Groningen staat op een ietwat troosteloze 12e plaats in de Eredivisie en werd tot overmaat van ramp gisteravond ook nog door NEC uit de strijd om de KNVB-beker geknikkerd. Werder Bremen stond twee weken geleden nog 2e in de Bundesliga, maar vindt zich na twee achtereenvolgende nederlagen nu terug op een 6e positie in de Bundesliga. Echter, in Duitsland staat het bovenin de Bundesliga heel dicht bij elkaar en is er dus nog van alles mogelijk voor Werder, dat ook nog in de strijd om de DFB-Pokal vertegenwoordigd is. Ook voor FC Groningen hopen we uiteraard dat er in de tweede seizoenshelft uit een ander vaatje wordt getapt en in de competitie alsnog de weg naar boven wordt gevonden.

De Werderbruders willen hierbij alle FC Groningen en Werder Bremen fans en alle fanclubs waarmee we in de afgelopen jaren zulke mooie contacten hebben opgebouwd een in alle opzichten fantastisch 2010 toewensen, waarbij hopelijk ook de sportieve successen niet achter zullen blijven!!

Update dinsdag 15 december 2009:

Op de pagina "Opinie" staat een artikel over de huidige zorgelijke sportieve situatie bij ons gelieft FC Groningen.

Update vrijdag 4 december 2009:

Sinds vandaag staan de foto`s van ons bezoek aan de bevriende Werder Fanclub Goalbusters uit het Duitse Dörpen op de website. Kijk gauw op de pagina "Foto`s"!

Update maandag 23 november 2009:

De Werderbruders hebben op vrijdagavond 20 november jl. weer een prachtig feest mogen meemaken bij de de bevriende Werder Fanclub Goalbusters in Dörpen. We waren vanaf Rolde met twee auto`s afgereist richting het mooie Emsland. Iedere auto lag vol bezet met vijf Werderbruders bijzonder vast op de weg! Bij Hans in de auto reden mee: Age, Rogier, Han en Hans T. en in Jarno`s bolide waren Marcel, Hayo, Joop en Bart ingestapt. Helaas hadden we o.a. vanwege de griep een aantal afmeldingen van andere Werderbruders ontvangen. In hun verenigingsclubhuis café Westhuus, mochten we de jaarlijkse Weihnachtsfeier van de Goalbusters meevieren. Er hing wederom een geweldige atmosfeer met prima muziek, waarbij keiharde rock van Rammstein werd afgewisseld door Deutsche Schlager. Natuurlijk werder ook de clubliederen van Werder Bremen door iedereeen uit volle borst meegezongen. Je kon zoveel eten en drinken als je wilde en de vriendschapsbanden zijn over en weer volop aangehaald. Ook ontvingen we als welkomstgeschenk een prachtig ingelijste foto van de fanclubbus van Goalbusters. De Werderbruders hadden als gift een exemplaar van hun verenigingsshirt meegenomen en deze aan voorzitter Rainer overhandigd. Spoedig zullen we de foto`s van dit geweldig gezellige feest plaatsen op de pagina `Foto`s`!

Update maandag 9 november 2009:

Op de pagina `Reizen` zijn de foto`s geplaatst van onze laatste trip naar Bremen, op zaterdag 17 en zondag 18 oktober jl. Tevens zijn de Werderbruders door de bevriende Werder Fanclub `Goalbusters` uitgenodigd voor de op vrijdagavond 20 november a.s. in hun clubhuis in het Duitse Dörpen te geven Megaparty. Uiteraard zijn we hierbij present en zullen ook hiervan spoedig foto`s verschijnen op onze website. In dit laatste geval op de pagina `Foto`s`. De Goalbusters hebben de Werderbruders eveneens uitgenodigd voor een reis in het voorjaar van 2010 (in maart) naar Heidelberg. Dit i.v.m. het bijwonen van een uitwedstrijd van Werder Bremen tegen en in het vlakbij Heidelberg gelegen Hoffenheim. Het is dan de bedoeling om gezamenlijk in de Fanclubbus van de Goalbusters naar Heidelberg af te reizen en hier een of twee overnachtingen in een hotel aan te verbinden.

Update woensdag 14 oktober 2009:

Nog een paar dagen en dan ist es so weit: de Werderbruders gaan de Bremer Freimarkt bezoeken (zie ook het nieuwsblokje hieronder). Zoals reeds gemeld dienen we de thuiswedstrijd van Werder tegen Hoffenheim dit keer te aanschouwen via grootbeeldscherm. Dit in verband met de verbouwing/uitbreiding van het Weserstadion. Deze keer gaan we op pad met de volgende 14 Bruders uit de Inner Circle en Second Circle: Hans, Age, Jan, Han, Rogier, Pieter, Bart, Joop, Henk, Fokko, Jack, Hayo, Marcel en Gerrit. Uiteraard volgt na ons bezoek aan Bremen z.s.m. een mooie fotoreportage van onze belevenissen in de Hanzestad via deze website op de pagina "Reizen". Huisfotograaf Age tekent wederom voor de verzorging hiervan!

Update zondag 30 augustus 2009:

Op zaterdag 17 oktober is het weer zo ver! We vertrekken dan naar Bremen. Helaas kunnen we de wedstrijd Werder – Hoffenheim niet in het stadion bekijken i.v.m. de verbouwwerkzaamheden van het Weserstadion. De complete Westkurve is tijdelijk weggehaald en hiervoor komt een hypermoderne Westkurve terug. Ook verrijzen bovenop de tribunes aan de lange zijdes extra VIPboxen, waardoor de sponsormogelijkheden van de Bremense club aanzienlijk uitbreiden. Hierdoor heeft het bestuur van Werder Bremen redelijk onverwachts besloten om in ieder geval tot de winterstop geen losse kaarten meer in de verkoop te doen (wel of geen officiële fanclub zijn maakt voor ons op dit moment dus helaas even niets uit…) We zullen de wedstrijd daarom op groot scherm gaan volgen in een van de kroegen rond het stadion. Waarschijnlijk zal het wel weer café Amadeus worden, de vaste kroeg waar de Werderbruders na iedere wedstrijd verzamelen. Uiteraard zullen we ons `s avonds en `s nachts storten in het jaarlijkse feestgedruis van de Bremer Freimarkt! De Bremer Freimarkt start dit jaar op vrijdagavond 16 oktober en duurt t/m zondagavond 1 november. Zoals altijd dus weer 3 weekenden vol vertier en plezier!

Update maandag 6 juli 2009:

Ook het programma van Werder Bremen voor het nieuwe seizoen 2009/2010 is inmiddels bekend en terug te vinden op de pagina "Werder Bremen". Aangezien de enige thuiswedstrijd van Werder tijdens de periode van de Bremer Freimarkt de wedstrijd tegen Hoffenheim is, op zaterdag 17 oktober a.s., zal deze wedstrijd zeer waarschijnlijk bezocht worden door de Werderbruders!

Update maandag 22 juni 2009:

Op de website van RTV Noord heeft vandaag (22 juni) een artikel gestaan over uitbreiding middels een 3e ring van Euroborg. In de reacties daaronder stonden ingezonden stukjes van Bruder Hanzel en ondergetekende. Echter, er stonden nog veel meer reacties van andere mensen, waaronder een aantal die verwezen naar teksten op onze Werderbruders website. Sommigen schreven er bij “zie werderbruders.de”, maar ze bedoelen uiteraard werderbruders.nl… Het is natuurlijk hartstikke mooi te constateren dat onze website inmiddels zoveel status heeft vergaard dat het als bron wordt gehanteerd! Daar kunnen we als Werderbruders-vereniging met recht trots op zijn. Naar aanleiding van het door RTV Noord aangehaalde onderzoek van Euroborg-architect Wiel Arets heb ik op de pagina “Opinie” een uitgebreider artikel geschreven, met daarbij een verwijzing naar de huidige verbouwing in het Weserstadion. Toch grappig dat onze beide favoriete Groen-Witten ook met de uitbreidingsplannen zo parallel lopen met elkaar. Lees het stuk maar eens.

Tevens staat op de pagina “FC Groningen” het nieuwe programma van onze FCG vermeld. Het speelschema van Werder Bremen voor het nieuwe seizoen is nog niet bekend. Ik houd angstvallig http://www.werder.de/index.php in de gaten. Met name ook met het oog op de traditionele in oktober door de Werderbruders bij te wonen thuiswedstrijd van Werder, in combinatie met de Bremer Freimarkt.

GWG,

Webmaster Glatze

Update woensdag 3 juni 2009:

Afgelopen zaterdagavond 30 mei zijn we met een deel van de Werderbruders plus aanhang naar het Home Coming Concert van Cuby and the Blizzards in Grolloo geweest. Dit was wederom een zeer geslaagde happening! Foto`s van dit evenement zijn te bekijken op onze pagina "Foto`s".

Verder het seizoen samenvattend heeft Werder (na de sof van de Uefa cup finale) gelukkig toch nog de Duitse beker weten te winnen en sluiten ze hiermee het seizoen met een hoofdprijs af. Ook onze FCG heeft het niet slecht gedaan in de reguliere competitie, maar wel uiterst spijtig natuurlijk dat we wederom niet Europa ingaan. Afsluitend mogen we concluderen dat het weer een gedenkwaardig Werderbrudersseizoen vol met diverse en vooral enerverende activiteiten is geweest… op naar het volgende seizoen!!

Update donderdag 14 mei 2009:

Sinds vandaag staan de foto`s van onze meest recente reis naar Bremen (25 april jl.) op de pagina "Reizen". Huisfotograaf Age heeft deze keer extra veel foto`s gemaakt en ze staan er allemaal op!

Tevens staat onze volgende Werderbruders activiteit alweer te dringen: betreft zaterdagavond 30 mei a.s. het jaarlijkse concert van Cuby and the Blizzards in Grolloo. Met waarschijnlijk heel veel nieuw werk van Cuby van hun onlangs uitgebrachte cd "Cats Lost". Daarnaast mogen we ons gelukkig prijzen dat na C+B opnieuw een geweldig rock`n roll optreden staat gepland van de Twentse band Teun, Toon en August.

Update maandag 27 april 2009:

De Werderbruders hebben er weer een zeer geslaagd weekend in Bremen opzitten! De einduitslag van de wedstrijd Werder Bremen – VfL Bochum en het spelverloop waren natuurlijk spectaculair: 0-2 achter met de “Halbzeit” en toch nog 3-2 winst aan het eind voor onze favoriete Grün-Weißen. Maar ook de gezelligheid er om heen, het slappe ouwehoeren, het cijfers geven enzovoorts, en vooral het weer even als mannen “unter einander zu sein”, heeft de reis naar Bremen weer bijzonder gezellig en feestelijk gemaakt. Onze huisfotograaf Age is vanmorgen voor een week met voorjaarsvakantie vertrokken richting “Die Heimat”, maar zodra hij terug is zullen z.s.m. de door hem gemaakte foto`s op onze website worden geplaatst op de pagina “Reizen”, incl. reisverslag!

Update donderdag 23 april 2009:

Op de pagina "Foto`s" zijn inmiddels diverse foto`s geplaatst van de rondleiding door stadion Euroborg van vrijdag 10 april jl. Bij aanlevering van meerdere foto`s, genomen door de verschillende deelnemers, zal de fotoserie spoedig worden uitgebreid.

Update maandag 13 april 2009:

Afgelopen vrijdagmiddag 10 april hebben de Werderbruders en enkele partners + kids een hele leuke en enerverende rondleiding door stadion Euroborg gehad. Rondleider Koen en begeleider Geerttinus verzorgden dit evenement op een bijzonder enthousiaste wijze. Spoedig zullen de foto`s op onze website worden geplaatst op de pagina "Foto`s". Op zaterdag 25 april a.s. gaan we met 9 Werderbruders de wedstrijd Werder Bremen - VfL Bochum bezoeken. De volgende Werderbruders uit de Inner Circle en Second Circle hebben zich hiervoor opgegeven: Hans M., Age, Jan, Rogier, Joop, Fokko, Jack, Marcel en Bart. We verzamelen om 09.00 uur `s-ochtends bij onze huisfotograaf Age. Hier zullen we na het nuttigen van "koek en zopie" rond de klok van 09.30 uur vertrekken richtung Heimat! Uiteraard zal ook van dit evenement weer spoedig een reis- en fotoverslag volgen op de pagina "Reizen".

Update vrijdag 20 maart 2009:

Betreft 3 Werderbrudersactiviteiten voor de komende periode: De opgaaf voor de Werderbrudersrondleiding door Euroborg op vrijdag 10 april a.s. om 16.30 uur loopt inmiddels op volle toeren! We hebben nu al 28 namen op papier staan. Voor de wedstrijd Werder Bremen - VfL Bochum, op zaterdag 25 april, hebben we definitief 15 kaarten beschikbaar gekregen. De eerste aanmeldingen hiervoor zijn inmiddels ook binnen. Plaats en tijdstip van vertrek volgen z.s.m. via de mail. Deze activiteit is alleen toegankelijk voor de Inner Circle en Second Circle. De eerste 9 kaarten zijn uiteraard voor de Inner Circle, de 6 extra kaarten gaan naar Second Circle leden. De 3e Werderbrudersactiviteit die er aan zit te komen betreft het jaarlijkse "Homecoming Concert" van Cuby and the Blizzards in Grolloo. Dit jaar zal deze blueshappening plaatsvinden op zaterdagavond 30 mei a.s. in de zaal van café Hofsteenge. We hebben 16 kaarten in ons bezit, ook hiervoor zijn de meeste aanmeldingen reeds ontvangen.

Update dinsdag 10 maart 2009:

Er zit weer een Werderbrudersactiviteit aan te komen: op vrijdag 10 april a.s. (= Goede Vrijdag) zal er voor de Werderbruders uit de diverse cirkels een rondleiding verzorgd worden door het onvolprezen Euroborgstadion. Aanvang is om 16.30 uur. Buurman en goede vriend Geerttinus, zal dit voor zijn rekening nemen. We komen hierdoor op plekken “where no one has been before!” Alles zal ons die dag ontsluierd worden: kleedkamer, persruimte, vipruimte, restaurant met uitzicht op het veld, we gaan eveneens het veld op, enz., enz. Ook partners en kids van Werderbruders die geïnteresseerd zijn in deelname, zijn van harte welkom! Na deze rondleiding is er de mogelijkheid om met degenen die hier zin in hebben, te gaan wokken bij Wokrestaurant Euroborg.

Ander verenigingsnieuws: deze week is er met ons contact opgenomen door Björn Urban van de D.E.V.A.U. (overkoepelende organisatie voor officiële Werder Fanclubs), met de mededeling dat de wedstrijd op 9 mei a.s., Werder - Hsv, helaas volledig is uitverkocht. Voor de thuiswedstrijd van Werder Bremen tegen VfL Bochum hebben we wel kaarten beschikbaar gekregen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 25 april a.s. Met uitzondering van de negen leden der Inner Circle, is deelname aan deze activiteit door de Second Circle even onder voorbehoud van de hoeveelheid kaarten die we voor deze wedstrijd zullen verkrijgen. Waarschijnlijk kunnen we 15 tot maximaal 20 kaarten bemachtigen. Zodra hierover zekerheid is, zullen Inner Circle en Second Circle hiervan via de mail op de hoogte worden gebracht.

Update maandag 26 januari 2009:

De Jaarlijkse Vergadermaaltijd voor de Inner Circle leden, afgelopen vrijdagavond 23-1, was weer zeer geslaagd. Jammer dat onze penningmeester vanwege griep moest ontbreken. In de regelgeving is het een en ander aangepast op hetgeen wij afgelopen vrijdagavond hebben afgesproken. De pagina "Manifest" is hiertoe op enkele onderdelen herschreven. Verder zitten er weer een aantal leuke dingen in het verenigingsvat: in het voorjaar een thuiswedstrijd van Werder Bremen bijwonen, als eerste voorstel wordt daarbij gedacht aan de Nordderby Werder - Hsv op zaterdag 9 mei a.s. Tevens gaan we in het voorjaar met de Werderbruders een hernieuwde rondleiding beleven door het imposante Euroborgstadion en gaan we met een afvaardiging van mensen uit de diverse cirkels van onze vereniging naar het Homecoming Concert van Cuby + Blizzards op zaterdagavond 30 mei in café Hofsteenge te Grolloo. Ook de geweldige band "Teun, Toon en August" zal hier weer acte de présence geven in het voorprogramma van Harry en zijn mannen en natuurlijk tijdens de altijd swingende afterparty. Eveneens hebben de Werderbruders opnieuw een uitnodiging van een andere Werder Fanclub te pakken om deel te nemen aan een zogenaamd "kleinveldtoernooi" voor officiële Werder Fanclubs. Het gaat om de GWDS CUP 2009 die plaats vindt op zaterdag 13 juni a.s. in het Duitse Gnarrenburg. Het wordt georganiseerd door Werder Fanclub Green White Divine Supporters (meer informatie hierover staat in ons gastenboek). Maar even zien of hiervoor genoeg animo bestaat om aan deel te nemen. Er hoeft niet persé deel genomen te worden door de "seniore" Inner Circle en Second Circle leden. Er zijn zonen van leden uit de Inner- en Second Circle èn genoeg mensen uit de overige cirkels te vinden die bijzonder goed kunnen voetballen en op deze wijze enige reclame kunnen maken voor de Werderbruders... We moeten maar even zien. In ieder geval zijn er weer mogelijkheden genoeg om ons in dit nu nog zo verse jaar te gaan vermaken! :-)

Update zondag 28 december 2009:

De Werderbruders willen alle supporters van FC Groningen en Werder Bremen een zeer succesvol 2009 toewensen. Dat het een mooie Groen-Witte/Grün-Weiße 2e seizoenshelft mag worden!!

Het eerstvolgende Werderbruders evenement in het nieuwe jaar vindt plaats op vrijdagavond 23 januari a.s. Het betreft onze belangrijkste verenigingsactiviteit, namelijk de Jaarlijkse Vergadermaaltijd. Alle Inner Circle leden kennen plek en tijdstip t.b.v. deze gebeurtenis.

Update woensdag 17 december 2008:

Op de pagina "Stadions" zijn een aantal nieuwe foto`s geplaatst van de catacomben van het prachtige Euroborgstadion. De foto`s zijn op vrijdagmiddag 21 november jl. gemaakt tijdens de rondleiding van onze buurtvereniging. Waarschijnlijk zullen de Werderbruders deze rondleiding op een vrijdagmiddag in april 2009 gaan doen, met na afloop een overheerlijke wok-maaltijd in het Wokrestaurant van Euroborg. Drie jaar geleden hebben de Werderbruders tezamen met de Werderbruders Juniorclub ook een rondleiding door Euroborg gehad, maar toen was de Euroborg nog niet officieel geopend en kon je alleen maar op de tribunes rondlopen en op het veld kijken. In april zal ons echter alles worden ontsluierd: de kleedkamers, persruimte, VIP-rooms en gastenloges, de catacomben incl. de gang naar het veld, eigenlijk teveel om op te noemen. Buurman Geerttinus zal wederom zorg dragen voor een perfecte rondleiding!

Daarnaast is nog het vermelden waard dat op de pagina "Opinie" een nieuw artikel is geplaatst.

Update zondag 16 november 2008:

Die Werderbrüder aus Groningen hebben als eerste en enige officiële fanclub van Werder Bremen in Nederland een uitnodiging ontvangen om op maandagavond 1 december 2008 in het Weserstadion te Bremen deel te nemen aan het club Kerstfeest voor alle officieel geregistreerde Werder fanclubs in binnen- en buitenland. Deze avond wordt voor het derde achtereenvolgende jaar georganiseerd door het Dachverband des Bremer Fan-Clubs (DEVAU). In de Businessloge zal het die avond van 19.00 tot 22.00 uur een gezellige avond worden in ongedwongen sfeer waarbij ook de spelers, technische staf en bestuur zullen aanschuiven aan tafel. 

Update vrijdag 7 november 2008:

15 Werderbruders zijn terug van een heerlijk mannenweekendje Bremen. We hebben de wedstrijd Werder Bremen - Hertha BSC in een volgepakt Weserstadion miterlebt (5-1 winst voor onze Werderaner) en uiteraard zijn ook de Bremer Freimarkt en diverse etablissementen in de Bremer Innenstadt met frisse tegenzin bezocht. Het reis- c.q. fotoverslag staat vermeld op onze pagina "Reizen".

Update donderdag 25 september 2008:

Er is een nieuwe pagina bijgekomen op de website, genaamd "Opinie". Hier tref je artikelen aan m.b.t. actuele onderwerpen waarover onze vereniging graag haar licht wil laten schijnen, c.q. haar mening wil laten horen. Het eerste artikel gaat over een doorgroei van Euroborg naar 35.000 toeschouwers en dat we daar eigenlijk niet eens het WK voetbal voor nodig hebben...

Tevens is inmiddels alles geregeld in zake onze Bremen reis op 1 en 2 november a.s. De 4 chauffeurs met auto zijn bekend en we verzamelen `s-ochtends om half negen bij onze penningmeester in Het Land van (W)eelde. De tickets liggen op ons te wachten bij het fanclub kantoor onder de Ostkurve, hotel Remberti is gereserveerd met "6 Doppeltzimmer und ein Dreibettzimmer" en ook de eettafels in Achim`s Beckshaus staan reeds voor ons klaar. Wat de Werderbruders betreft kan Werder - Hertha beginnen, evenals de Bremer Freimarkt. Pass auf Bremen Die Werderbüder aus Groningen kommen!

Update woensdag 3 september 2008:

Hieronder de per e-mail ontvangen uitnodiging van Werder Fanclub Goalbusters uit het Duitse Dörpen, m.b.t. het door hun op 27 december 2008 te organiseren zaalvoetbal toernooi voor Werder Fanclubs:

Es ist soweit. Der WFC-Goalbusters trägt am 27.12.2008 um 18.00 in der Dörpener Turnhalle aus. Ich werde Euch in Kürze die offizielle Einladung zukommen lassen. Wenn Ihr Interesse habt, dann meldet Euch frühzeitig. Denn die Mannschaften begrenzen wir auf 10 Teilnehmer. Nach dem Turnier wird eine riesen Party veranstaltet, sodass Ihr vielleicht auch in Dörpen übernachten solltet. Bei Interesse melde Dich bei mir.

Gruß,

Rainer Poll (Polli)

Update dinsdag 12 augustus 2008:

De website is enigszins ge-restyled. Zo zijn o.a. tekstvlak en logo breder gemaakt. Definitief is nu dat de Werderbruders op zaterdag 1 november a.s. de wedstrijd Werder Bremen - Hertha BSC bijwonen. Aansluitend zullen ze zich in het feestgedruis van de Bremer Freimarkt storten. Op de pagina`s "FC Groningen" en "Werder Bremen" staan de nieuwe speelschema`s van de respectievelijke clubs vermeld.

Update zaterdag 24 mei 2008:

De Werderbruders zijn uitgenodigd voor het jaarlijkse voetbaltoernooi om het kampioenschap van Werder Bremen Fanclubs. Aan dit toernooi mogen alleen officieel geregistreerde Werder Bremen Fanclubs meedoen. Dit toernooi wordt op een klein veld gespeeld met een veldbezetting van 5 spelers en 1 keeper, de wedstrijdduur is 10 minuten. Het wordt gehouden op zaterdag 5 juli 2008, uiteraard in Bremen, op het sportcomplex van voetbalvereniging TuS Schwachhausen.

Update maandag 19 mei 2008:

Voor een verslag + foto`s van ons bezoek aan de bevriende Werder Fanclub Goalbusters uit het Duitse Dörpen (Emsland), zie de pagina "Werder Bremen".

Update woensdag 14 mei 2008:

Op de pagina "Reizen" staat inmiddels een eerste versie van de voetbalreis die de Werderbruders in april jl. hebben gemaakt naar New Castle. Er zijn een behoorlijk aantal foto`s geplaatst, maar nog meer foto`s volgen spoedig. Tevens zijn de pagina`s met informatie over FC Groningen en Werder Bremen ververst. Afgelopen zaterdag (10 mei) zijn we met een afvaardiging uit de Inner Circle en de Second Circle naar het jaarlijkse optreden van Cuby and the Blizzards in Grolloo geweest. Penningmeester HansiBMW (Hans M.), Fuchs (Han), Hanzel (Hans T.), Roderick (Rogier), Tjeerd, Hayo, Cindy, Hilda en veurzitter Glatze (Bart) waren dabei. De muziek was weer prima verzorgd, maar toch oogde met name Harry wat mat en gaf hij helaas maar één toegift. Dat was in vroeger jaren wel anders: men kwam meestal wel 5x terug en na afloop lieten de muzikanten ook vaak nog even hun gezicht zien in café Hofsteenge. De band die na het optreden van Harry en zijn mannen in het café op de kegelbaan speelde (Teun, Toon en August/Elvis, uit Almelo) was hartstikke goed!! Ze speelden prachtige oude rock-nummers, het swingde de pan uit. De Werderbruders (en Sisters niet te vergeten!) gaven het goede voorbeeld en stonden als eersten te springen op de dansvloer. Al gauw werd dit goede voorbeeld door velen gevolgd! Helaas moesten de mannen uit Almelo er vanwege allerlei geluidshinder wetgeving al om 1 uur mee stoppen. Toch hebben ze nog aan onze wens voldaan, door als uitsmijter "Down, Down" van Status Quo te spelen :-) Na de nodige porties bitterballen verorberd te hebben, zijn we met twee hele snelle taxi`s uit het zicht van bluesy-Grolloo verdwenen... Het eerstvolgende Werderbruders evenement vindt alweer plaats op zaterdag 17 mei a.s. We gaan dan tezamen met een aantal andere Werder Fanclubs uit Noord-Duitsland bij de Werder Fanclub Goalbusters in Dörpen, in het Duitse Emsland vlak over de grens bij Bourtange, op groot scherm de laatste wedstrijd van Werder Bremen dit seizoen, uit tegen Bayer Leverkusen, bekijken. Na afloop is het feest in hun Stammkneipe. Wat hebben wij Werderbruders eigenlijk toch een slecht leven...;-)

Update vrijdag 11 april 2008:

De Werderbruders der Inner Circle zijn terug van een zeer geslaagde trip naar New Castle. Zeker nadat Newcastle United in het indrukwekkende St. James` Park opponent Reading versloeg met 3-0 kon het weekend niet meer stuk. Spoedig volgt op de pagina “Reizen” een fotoverslag met een stukje tekstondersteuning van deze reis.

Update vrijdag 28 maart 2008:

Nog 1 week en dan vertrekken de Werderbruders richting Engeland! De wedstrijd Newcastle United - Reading is ons doel. Vrijdag 4 april worden alle Werderbruders uit de Inner Circle om 11.30 uur bij penningmeester Hansi thuis verwacht om voorafgaand aan het vertrek de maag goed te vullen met een door Aafke voorbereide stevige soepmaaltijd inclusief slordig belegde broodjes. Uiteindelijk zullen we maandag 7 april vast en zeker met gepaste tegenzin weer huiswaarts keren.

Gert-Jan en Hansi zijn naar en op de terugweg vanaf IJmuiden onze chauffeurs. In IJmuiden worden we tussen 15.00 uur en 17.00 uur bij de boot verwacht. De planning is om circa 13.00 uur richting IJmuiden te gaan rijden. Kunnen we onderweg nog even lekker ergens wat gaan drinken...
Werderbruder Age zal weer zorgdragen voor een mooie fotoreportage, die vervolgens met enige censurering en tekstondersteuning z.s.m. via deze website geplaatst wordt op de pagina "Reizen".

Op zaterdag 17 mei 2008 zullen de Werderbruders te gast zijn bij de Werder Fanclub WFC Goalbusters in het Duitse Dörpen. Bij de Goalbusters wordt dan in hun Stammkneipe op groot beeldscherm de afsluitende wedstrijd van Werder Bremen m.b.t. dit Bundesligaseizoen uitgezonden. Het betreft de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Na afloop kan dan hopelijk een Groen-Witte Duitse kampioen bejubeld worden en is het groot feest in de Kneipe! Tot nu toe hebben de meeste Werderbruders zich hiervoor reeds aangemeld "bie de veurzitter".

Het is geschiedt!! Die Werderbrüder aus Groningen zijn per 17 februari 2008 officiëel de eerste en enige Nederlandse fanclub van Werder Bremen. We hebben de formele toestemming binnen van de Fanclubberatung van Werder Bremen en de DEVAU, zeg maar de overkoepelende vereniging van officiële Werder Fanclubs. De papieren zijn inmiddels ingevuld en weer teruggestuurd richting Bremen. Na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en vervolgens de bouw van onze website, zijn we hiermee weer een stap verder gegroeid als vereniging! We zullen nu nog vaker onze favoriete Grün-Weißen kunnen aanmoedigen. Ook zal het nu vaker gaan voorkomen dat we een CL- of Uefa cup wedstrijd van Werder gaan bezoeken. Het vermelden waard is ook de mogelijkheid als fanclub een rondleiding te krijgen c.q. te kunnen verzorgen door de catacomben van het Weserstadion en na afloop van een wedstrijd eens de spelers een hand te mogen schudden. Tevens mogen we voortaan aanschuiven bij de "Jahreshauptversammlung" van Werder-fanclubs en zullen we van meerdere geneugten mogen proeven in verband met onze officiële fanclub status! Wat bijvoorbeeld te denken van deelname aan de zogenaamde Fußball Fun Tournieren voor Werder-fanclubs? Houdt deze pagina in de gaten voor verdere berichtgeving omtrent dit soort activiteiten.

Ziezo, de Kerstdagen en de Jaarwisseling liggen achter ons en alle Werderbruders zijn weer "up and running"! Onze FC Groningen blijft gelukkig sinds de terugkomst van webmaster Bart uit Singapore ook punten pakken, want anders had de webmaster zich genoodzaakt gezien daar langer te moeten verblijven. Niet dat dit zo`n grote straf is... Veel Werderbruders-aktiviteiten staan ons binnenkort te wachten: ten eerste de Jaarlijkse Vergadermaaltijd op vrijdagavond 25 januari a.s. in café Boven Jan. Daarna het "feessie" i.v.m. het verjaren van onze "veurzitter" op vrijdagavond 15 februari en vervolgens in maart waarschijnlijk gezamenlijk een C.L. wedstrijd of "UEFA cupje pakken" bij Age thuis. Age zal ons daarover nog nader informeren en t.z.t. via de mail uitnodigen. Uiteraard is het zo dat alle Werderbruders al likkebaardend uitkijken naar het uitstapje naar Engeland, m.b.t. het bijwonen van de wedstrijd Newcastle United tegen Reading op zaterdag 5 april a.s. Misschien dat we in het voorjaar ook nog een thuiswedstrijd van Werder Bremen proberen mee te pikken. Dit is één van de te bespreken punten tijdens de verenigingsvergadermaaltijd. Kortom, het beloofd weer een drukte van belang te worden voor de Werderbruders. Opdat Groen-Wit èn Grün-Weiß maar zeer succesvol mogen blijven in 2008: Auf los geht`s los!!

LET OP: i.v.m. een korte vakantie van de webmaster wordt deze website tot aanvang januari 2008 niet bijgewerkt. Berichten in ons gastenboek blijven uiteraard meer dan welkom!

AUFGEPASST: wegen kurzfristige Ferien des Webmasters wird diese Seite bis Anfang Januar 2008 nicht aktualiziert. Selbstverständlich sind Berichte für unser Gästebuch sehr Wilkommen!

Die Werderbrüder aus Groningen wensen alle FC Groningen en Werder Bremen fans een bijzonder suc6vol Groen-Wit 2008!!

Die Werderbrüder aus Groningen wünschen alle Werder Bremen und FC Groningen Fans ein sehr erfolgreiches Grün-Weiß 2008!!

Nou, de kogel is door de kerk hoor! Na intern beraad en veel over en weer gemail, hebben we besloten ervoor te gaan om de eerste officiële fanclub van Werder Bremen in Nederland te worden. Het aanvraagdocument hiertoe is inmiddels de deur uit en het wachten is nu op antwoord. We zouden er heel trots op zijn als ons verzoek door Werder Bremen gehonoreerd wordt! In correspondentie met andere Werder fanclubs uit met name Ost-Friesland, geven zij aan graag voor ons een goed woordje te willen doen bij Herr Dieter Zeiffer, de Fanclub Berater van Werder Bremen. Hij houdt zich bij Werder bezig met alle fans-gerelateerde zaken en zorgt ervoor dat de relatie tussen de fans, fanclubs, vereniging, spelers, sponsors en bestuur zo optimaal mogelijk is. Uit diverse reacties van Werder fans blijkt dat men het toch wel verwonderlijk maar bovenal geweldig mooi vindt als er straks in Nederland ook een fanclub van Bremen is. De uitnodigingen tot het bijwonen van zogenaamde Fußball Funturnieren en dergelijke vliegen ons om de oren en we gaan in de toekomst met onze vereniging Die Werderbrüder aus Groningen ook zeker ons best doen om deze banden met andere fanclubs steviger aan te halen. Zodra er over onze aanvraag meer bekend is, volgt nadere berichtgeving op deze pagina! Voor ik het vergeet: op de pagina "Foto`s" zijn een aantal sfeervolle foto`s geplaatst van de steden Groningen en Bremen. Het fotoverslag van de reis van onze Juniorclub naar Bremen, vind je terug op de pagina "Juniorclub".

Onlangs zijn aan de leden der Inner Circle en Second Circle de uitnodigingen voor onze jaarlijkse verenigings vergadermaaltijd verzonden. Deze keer zal de belangrijkste happening van onze vereniging plaatsvinden op vrijdagavond 25 januari 2008 vanaf 19.00 uur. Zoals altijd is hiervoor de locatie van eetcafé Boven Jan aan de Grote Markt Oostzijde te Grunn-City gekozen. Op 25 januari a.s. zal voor het eerst ook de Second Circle aanschuiven bij deze activiteit. Naast het heerlijke eten en drinken, zal o.a. gesproken worden over de aanstaande voorjaarsreis naar New Castle (4 t/m 7 april 2008) en op veler verzoek het bekijken van de mogelijkheid in het voorjaar van 2008 toch nog een thuiswedstrijd van Werder Bremen mee te pikken. Daarnaast zal alvast de mogelijkheid aangesneden worden te praten over een mogelijk nieuw te verwezenlijk reis/spaardoel! Op dit moment ligt bij Hans, Pieter en Bart ter bestudering het document van Werder Bremen m.b.t. oprichting van de eerste officiële fanclub van Werder in Nederland. Zodra de kogel door de kerk is, zal hierover via deze pagina meer bekend worden gemaakt.

Het verslag, incl. foto`s, van de door de Werderbruders Juniorclub op zaterdag 10 november j.l. ondernomen trip naar Bremen, staat vanaf heden (14-11-07) op de pagina "Juniorclub". Neem gauw een kijkje, het was één groot avontuur!

Met behulp van Werderbruder Juniorclublid Youri, is het gelukt een paar mooie video`s te plaatsen op onze website! Deze zijn vanaf heden (7-11-07) te bekijken via de homepage en dan naar de pagina "Video`s".

30-10-2007: Hoera, het is gelukt! (um mit Bruder Hansi zu sprechen). Na veel vermoeiend voorwerk van Hansi en Don Pedro hebben we de reisdatum + bijbehorende wedstrijd naar Engeland in voorjaar 2008 nu definitief. Penningmeester Hansi is het zojuist gelukt een zekere datum te boeken. Het zag er aanvankelijk naar uit dat alle wedstrijden al volgeboekt waren. Daarom kon ook het oorspronkelijke plan van 19 april 2008, de wedstrijd New Castle tegen Sunderland, geen doorgang meer vinden, maar plotseling kwamen er nog extra kaarten vrij voor een andere mooie wedstrijd. Op zaterdag 5 april 2008 gaan we de thuiswedstrijd van New Castle United tegen Reading bezoeken. We vertrekken op vrijdag 4 april en gaan per boot van IJmuiden naar New Castle. Uiteindelijk zullen we moe, maar vast en zeker voldaan, op maandag 7 april 2008 weer thuiskomen. TOP geregeld mannen!

De Werderbruders zijn het afgelopen weekend (20 en 21-10-2007) naar Bremen geweest en het verslag hiervan is te lezen onder de knop "Reizen". Inmiddels zijn Hansi en Don Pedro hun voorbereidingswerkzaamheden gestart t.b.v. onze Engeland-reis in voorjaar 2008. Binnenkort zal er door hen geboekt worden. Het lijkt er op dat het de wedstrijd New Castle United tegen Sunderland gaat worden. New Castle dus thuisspelend in het vermaarde St. James Park. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op zaterdag 19 april 2008. Zodra de datum en het bijbehorende reisprogramma definitief bekend zijn, wordt hierover bericht op deze pagina.

Nog een paar dagen en dan is het zo ver. A.s. zaterdag 20 oktober vertrekken de Werderbruders weer naar Bremen. Ditmaal voor de thuiswedstrijd van Werder tegen Hertha BSC en niet te vergeten de Bremer Freimarkt. Binnenkort zal een uitgebreid reisverslag inclusief foto`s gemaakt door onze verenigingsfotograaf Age, geplaatst worden op de pagina "Reizen". Let wel: we hebben het hier natuurlijk over de Werderbruders senioren! Maar er staat nog iets op stapel... Het is ons gelukt om de laatste paar kaarten (4 stuks) op de kop te tikken voor de wedstrijd Werder Bremen - Karlsruhe SC, van zaterdag 10 november. Voor het eerst in de geschiedenis van onze vereniging zullen dan enkele Juniorleden (Thomas en Youri) onder begeleiding van de Werderbruders Age en Bart deze wedstrijd gaan bezoeken. Voor Thomas en Youri wordt dit de eerste kennismaking met het Weserstadion. Ze hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk wordt hun wens dus vervuld! Het is deze eerste keer een beetje een probeersel, even kijken hoe het gaat. Wellicht kunnen we dan de volgende keer met een grotere groep Werderbruders Juniorleden op stap. Uiteraard gaan we ook de Fanshop van Werder bezoeken en na afloop uitgebreid de inwendige mens versterken. Ook hiervan volgt t.z.t. een reisverslag met bijbehorende foto`s.

Zondagmiddag 14 oktober in het jaar des Heeren 2007 hebben onder een stralende Groningse zon een aantal Werderbruders, Werdersisters en zelfs enkele Juniorleden meegedaan aan het hardloopfestijn "De 4 mijl van Groningen". Het betrof alweer de 21e editie van dit inmiddels grootste hardloopevenement van Noord-Nederland. Het was erg warm om te lopen. Het traject voerde zoals altijd van de start bij de Hortus in Haren over 4 Engelse mijlen naar de finishplaats op de Vismarkt in "Grunn". Bij de Werderbruders die meeliepen werden de volgende tijden "gescoord": Age was de rapste, hij deed over de 4 mijl, omgerekend 6,4 kilometer, 28,39 minuten. Martin liep een keurige tijd van 33,11 minuten, Ger deed er 33,54 minuten over, heel knap van Ger want hij had de dag ervoor nog een loopje in Zuidlaren gedaan! Last but not least kwam "veurzitter Bart" uit op een tijd van 40,17 minuten. De Werdersisters waren vertegenwoordigd door Hilda en Annet. Zij liepen uitstekende tijden met respectievelijk 30,23 en 41,14. Uit de gelederen van onze Juniorclub deden Thomas (30,54), Niels (32,04) en Erik (32,28) duidelijk van zich spreken en lieten hiermee de voorzitter ver achter zich. Hij moet toch maar eens wat minder sigaren gaan roken;) Allen van harte proficiat met deze geweldige prestaties! We hebben onze sportieve naam als vereniging weer eer aan gedaan. Misschien is het een leuk idee om bij de 22e editie allemaal in een t-shirt van de Werderbruders te gaan lopen... Onderstaand enige bewijzen van deelname.

Onlangs heeft onze vereniging contact gehad met de zogenaamde "Fan Club Berater" van Werder Bremen. We hebben hem onze website gemaild en navraag gedaan omtrent de mogelijkheid de eerste officiële Nederlandse fanclub te worden van Werder Bremen. Zo te lezen en gelet op de snelle reactie was Werder wel enthousiast. We hebben een officieel aanvraagdocument mogen ontvangen dat nu door diverse Werderbruders wordt bestudeerd, alvorens we dit mogelijk ingevuld retourneren. Hoe dit afloopt wordt z.s.m. op deze pagina bekend gemaakt.

Nu de rustige zomermaanden weer achter ons liggen, is het seizoen vol diverse activiteiten en evenementen voor de Werderbruders weer begonnen. Naast het bezoeken van wedstrijden van onze beide groen-witte voetbalclubs, hebben de Werderbruders natuurlijk ook veel andere leuke bezigheden. Zo gaan Hans, Age, Han, Ger en Bart op woendagavond 3 oktober naar een concert van de Golden Earring in De Oosterpoort te Groningen. De inmiddels aardig op leeftijd gekomen rockers uit Den Haag touren al een jaar of 3 door het land met hun akoustische tournee. Het leuke is dat je bij hun concerten iedere keer weer dezelfde gezichten tegenkomt. De Earring heeft dus nog steeds een grote schare vaste supporters! Het wordt die week sowieso een druk programma voor de Werderbruders, want op donderdagavond 4 oktober speelt de FC haar uitwedstrijd in de UEFA Cup tegen Fiorentina en de Werderbruders zullen dit gezamenlijk, dat wil zeggen in zo groot mogelijke getale, bij "Der Glatze zu Hause" gaan bekijken. De uitnodiging hiervoor is inmiddels via de mail verzonden.

De eerstvolgend te bezoeken thuiswedstrijd van Werder Bremen staat vast. Op zaterdag 20 oktober a.s. gaan we de wedstrijd Werder Bremen - Hertha BSC bezoeken, aanvang 15.30 uur. Dit valt mooi samen met de Bremer Freimarkt, het grootste volksfeest van Noord-Duitsland, dat op 19 oktober begint en duurt tot en met 4 november. Vanaf maandag 20 augustus a.s. zullen we de kaartjes gaan bestellen en een reservering doen bij ons onvolprezen luxe resort het Remberti Hotel. Eveneens zal ik een tafel voor 10 personen reserveren bij Achim`s Beckshaus. Dit kan zowel voor de wedstrijd, rond een uur of 1 `s middags, maar zou voor de verandering ook een keer na de wedstrijd en na de genuttigde glaasjes ranja in de kroegen rond het Weserstadion, kunnen plaatsvinden. Je kunt dan denken aan een uur of half 8, 8 uur `s avonds. Misschien is dit laatste voor de verandering ook wel een keer leuk om te doen. Reacties hieromtrent verneem ik wel. Wie er deze keer gaan rijden, moet t.z.t. nog even worden besproken. Inmiddels heeft Pieter aangegeven dat we om 9.00 uur bij hem mogen verzamelen als vertrekpunt naar Bremen. Uiteraard na eerst een "bakkie" bij hem genuttigd te hebben! Nadere gegevens hieromtrent volgen nog via de mail.

In het voorjaar van 2008 gaat de Inner Circle een voetbalreis naar de bakermat van het voetbal, Engeland, ondernemen! Alle Inner Circle leden hebben hiervoor gedurende 2 jaar lang via penningmeester Hans elke maand een spaarbedrag gedoneerd, zodat we straks behalve de reis ook een leuk potje over hebben als zakgeld. Pieter heeft zich onlangs opgeworpen om een vooronderzoek via internet te doen naar kosten en mogelijkheden van onze voorjaarsreis. Zodra hierover meer bekend is, volgt nader nieuws.